tirsdag den 16. marts 2010

Der er sågu da forår i luften...

...og malerpenslerne kom endelig i sving med lyse og lette farver - det er ganske vist små malerier, 10 x 10 cm, men mon ikke der er nogen, der lige kan finde en placering til dem.
Foreløbig står de på en hylde og signalerer forår.

Og det her forår er så længe ventet. Vinteren har været lang, ikke at jeg har noget imod vinteren, det er bare med at iføre sig flere lag tøj, og så overfrakken, huen godt ned om ørerne og ud i vejret.

Men foråret er nu en skøn årstid, alt virker frisk og nyt, farverne er sarte og duftene.... selv en hærdet ryger kan dufte foråret - helt herind i stuen.
Det eneste der mangler nu, er varmen, så man ikke længere skal have så meget tøj på, og kan gå ud i bare tæer og klip-klappere.

Sært nok får jeg malet mere om sommeren end om vinteren - måske det har noget at gøre med lyset og farverne. Farver er en stor inspiration for mig, jeg bliver tit grebet af en farve og skal så prøve den af i alle mulige kombinationer.
Foråret har desværre også den ulempe, at man virkelig kan se vinterens ophobede snavs i krogene - ikke noget under at det hedder forårsrengøring - det trænger virkeligt.
Og så er det jeg tænker... det er da lettere at holde rent end at gøre rent, men i vinterens mørke er der alligevel altid noget der gemmer sig for falkeblikket, og så må jeg jo på den med klud, spand og vand.

Det er netop gjort med vinduerne... sikke da et syn udenfor, høj sol og blå blå himmel... jo foråret er en dejlig tid.

1 kommentar:

  1. Sikke nogle flotte billeder, du maler, Lissi.
    Der er liv, lys og farveglæde.

    SvarSlet