fredag den 27. juli 2012

Dekorativ afdækning

Jeg har mit værelse på 1. sal mod øst, med et vindue, der fylder en hel væg, fra loft til gulv og fra side til side. Det er skønt med lyset når jeg skal male og lave andet kreativt, men det betyder også, at alle i bebyggelsen kan se mit rod - og alle de ting jeg har stående på gulvet. De kan også se lige op på mine ben, når jeg sidder ved bordet.

Tanken om en eller anden form for afdækning har længe luret i tankerne, og i dag kom jeg endelig i gang. "Bevæbnet" med et stort stykke (ca. 70x200 cm) ugrundet lærred, pensler, akrylfarver og masser af vand gik jeg i gang på græsset. Alt det vandsjaskeri duer simpelthen ikke inden døre.

Jeg fik monteret lærredet på to rundstokke, vandede det igennem med vandkanden og spændte det op med de forhåndenværende ting og så ellers i gang med farverne.

Jeg elsker blå og sommerhimlen især, så det var ikke svært at bestemme sig for en startfarve.


Der er temmelig meget blåt på og en anelse gult.
Stoffet er meget vådt og ligger direkte på græsset. Jeg regner med at kunne få nogle flotte effekter ud af det.

Allerede nu har det blå trukket sig sammen og efterladt hvide områder. De røde valmuer er løst placeret.


I detaljen her kan man se, at farverne flyder sammen og kanterne i valmuerne bliver diffuse. Det passer mig fint, at jeg ikke selv kan styre det, jeg plejer at være så kontrolleret, så det er rart at slippe lidt - og lade sig overraske.


Nu er vi rigtig tæt på. Man kan se stoffets struktur, og faktisk også se, at det er krøllet. Jeg ved ikke hvad det er med det stof, men det kan ikke lade sig gøre at stryge det glat. Så bliver det sådan - og fint med det.


Nu trækker farven ikke mere sammen, stoffet er tørt og de sidste detaljer kan påføres.


Det færdige maleresultat. Nu venter bare strygning, syning og montering i vinduet. Jeg glæder mig til privatlivet bag valmuemarken :-)

2 kommentarer:

  1. Det ser bare godt ud! Min foldegardiner er "malet" med stoffarve blandet med vand, på børnenes, niecerne og nevøernes bare fødder. Men jeg tror da snart de trænger til en udskiftning!!
    Og din ide her er da genial!!

    Tak herfra

    SvarSlet
  2. Glæder mig til at se det monteret, måske en af de næste gange jeg skal slå græs.

    SvarSlet