fredag den 15. april 2011

Aktiv, jo jo....

Påskeferien nærmer sig, og en enkelt lille dekoration må der til. Alle mine påsketing er enten forsvundet eller på depot, godt gemt i en kasse (hvilken mon?). Orker i hvert fald ikke at lede efter tingene.

De nyindkøbte (plastik)æg - jeg har altså ikke lungekapacitet til det pusteri!! - skulle da have en rede at ligge i, og tilfældet ville at områdets store birketræ lige præcis skulle fældes i dag. Så kunne der jo ikke ske noget ved at klippe lidt smågrene af til at binde en rede af, og som sagt så gjort.


Jeg er ret godt tilfreds med resultatet, trods plastikæg og -kylling. Det er til at leve med, og det smager da lidt af påske.


Det ser også ud som at foråret virkelig har meldt sin ankomst, trods dage indimellem med regn og rusk. Sådan er april, vi ved det, og alligevel synes vi det er træls.
Anemonerne står i fuldt flor, og næst efter liljekonval er det min yndlingsblomst.
På hjemmefronten skiftes aktiviteterne til at tage min tid. Oliemaleri er det nye. Jeg er stædig, når der er noget, jeg ikke kan. Så vil jeg lære det...basta! Jeg har prøvet til med oliemaleri før, men resultatet har været mildt sagt elendigt, og det kan bare ikke passe, at jeg ikke kan finde ud af det. Forrige lørdag var jeg en tur på fiskerihavnen i Århus, hvor jeg malede sammen med et par netbekendte fra et maleriforum på nettet. De malede begge med oliemaling og jeg fik rig mulighed for at betragte, hvordan de gjorde. Og når de kan, så kan jeg også, tænkte jeg ved mig selv.

Tirsdag blev der indkøbt et startsæt med oliemaling, og så gik jeg ellers i gang med det motiv jeg var begyndt på om lørdagen (i akrylmaling). Man kan nemlig godt male med oliemaling ovenpå akrylmalingen.

Det gik egentlig meget godt, jeg har nu lidt problemer med den tørretid oliemalingen har. Tålmodighed er en dyd jeg nok ikke har for meget af.

Nu da jeg var i gang, kunne jeg lige så godt prøve kræfter med portrætterne og hvem er mere nærliggende at male end børnebørnene? Hos mig er valget ikke så svært.

Nu er det lige før de er færdige, glæder mig til det er blevet lidt mere tørt, så jeg kan rette op på de småfejl jeg (selvfølgelig) har fundet.


Den anden aktivitet der tager tid, er strikketøjet. Lige nu er det strømper, jeg er i gang med det 4. par inden for kort tid. Alle strikket fra tåen og op, det synes jeg er en dejlig måde at strikke strømper på. I strikkekurven ligger min blomme- og syrenfarvede trøje, men den er desværre gået lidt i stå. Og jeg har en bestilling på en hæklet poncho i støvet dueblå, garnet er bare ikke sådan lige at finde, men det kommer vel. Nu er det også snart for sent til denne sæson, så jeg håber at modtageren er mere tålmodig end mig.

Lige om snart er det weekend og kæresten har påskeferie. Hvor skal vi nyde det.
 
Jeg håber og ønsker for alle derude i blogland, at de også må få en god ferie.

1 kommentar:

  1. Det er også blevet gul påsketid på blog designet.. :-) Jeg synes det lyder til at du har mange jern i ilden, dejligt.. :-)

    SvarSlet